Ninh Binh tips

Bij de stad Ninh Binh, net ten zuiden van Hanoi, ligt een prachtig plek. De steile kliffen van het kalksteengebergte, die vrijwel verticaal zijn, omsluiten een serene vallei die gevuld is met helder water, groene rijstvelden en hier en daar een sierlijke tempel. Het geheel vormt een prachtig contrast. De omgeving van Ninh Binh past perfect op een ansichtkaart en is in veel reisgidsen over Vietnam te vinden. Ninh Binh is dan ook een echte aanrader. Lees de Ninh Binh tips en ontdek deze prachtige plaats in Noordelijk Vietnam.

Over Ninh Binh

De stad Ninh Binh is zelf weinig interessant. Ninh Binh ligt aan de zuidelijke oever van de Rode rivier en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad telt ongeveer 200.000 inwoners. De grauwe gebouwen die je er vindt maken de stad er niet aantrekkelijker op. De meeste toeristen die op de prachtige omgeving van Ninh Binh afkomen verblijven dan ook meestal niet in de stad. De mooiste plek om te verblijven vind je even verderop bij de rivier.

Bij de Ngô Đồng rivier ligt het kleine plaatsje Dam Khe Ngoai in het Tràng An gebied dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat sinds 2014. Hier vind je ook honderden kleine gietijzeren bootjes waarmee je de rivier op kunt. Je kan je hier door één van de vele aanwezige dames de rivier over laten varen. Je vaart door de prachtige rijstvelden die tussen de steile bergen in liggen. Als je goed kijkt kan je vaak hoog in de bergen gemzen zien lopen. De tocht van ruim 2 uur (retour) brengt je ook naar de indrukwekkende grotten van Tam Coc.

De grotten van Tam Coc

De grotten van Tam Coc zijn door de rivier uit de steile kliffen van het kalksteengebergte gesleten. Waar de rivier lijkt op te houden stroomt hij door de kliffen heen om vervolgens aan de andere kant weer uit te komen. Hier kan je verder varen naar de andere grotten. De grotten van Tam Coc bestaan in totaal uit drie grotten.

Fietsen door Trang An

Naast een fantastische boottocht is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid per fiets de omgeving te verkennen. Het spectaculaire landschap van Trang An is niet alleen vanuit de boot gezien de moeite waard. Veel guesthouses en hotels verhuren voor een paar dollar per dag een fiets. Je kan over de speciaal aangelegde fietspaden door de fabelachtige valleien fietsen om volop te genieten van de harmonie in de omgeving. Je komt onderweg leuke dorpjes tegen, eendenkwekerijen, lotusvijvers en mooie tempels. Ook kan je de tempels van Hoa Lu bezoeken. In de 10e en 11e eeuw was Hoa Lu de hoofdstad van Vietnam. Vandaag de dag kan je er nog tal van eeuwenoude tempels bezoeken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.