Can Tho tips

In het hart van de prachtige Mekong Delta ligt de stad Can Tho. De stad ligt aan de zuidoever van de Hau rivier, één van de negen aftakkingen van de Mekong rivier. Can Tho is de ideale uitvalsbasis om de Vietnamese Mekong Delta verder te ontdekken. Can Tho is met een bevolkingsaantal van ruim een miljoen de grootste stad van de Delta en vooral bekend om de drijvende markten die je er vindt. De drijvende markt van Cái Răng is de meest populaire en meest bezochte drijvende markt. Een bezoek aan Can Tho en de Mekong Delta mag zeker niet ontbreken aan je reis door Vietnam en het bezoeken van een van de drijvende markten in Can Tho staat bovenaan de Can Tho tips.

Drijvende markten in Can Tho

Er zijn meerdere drijvende markten in Can Tho te vinden. Een bezoek aan één van deze “floating markets” kan je goed combineren met een uitgebreide boot tour. De uitgebreide tour brengt je dieper die Mekong Delta in waarbij je de prachtige groene kanalen en natuur van de Delta ziet. De kooplui op de markten beginnen al vroeg dus vertrek zeker op tijd uit je hotel. Het is handig om de dag voor je bezoek al je boot te regelen. Voor een paar dollar kan je al een tour boeken.

Boek je een uitgebreide boottocht door de Mekong Delta, dan ben je het grootste deel van de dag onder de pannen. Langs de oevers van de rivieren zie je kokossnoepfabriekjes, viskwekerijen, kerken en fruittuinen. Een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang of Phong Dien behoort absoluut tot de Can Tho tips en mag je zeker niet overslaan. De markten liggen niet ver van Can Tho af en zijn makkelijk per boot te bereiken. Tijdens een boot tour vaar je door de markten heen en kan je goed zien hoe en wat er verhandeld wordt. Je vaart na een bezoek aan de markt te hebben gebracht door de vele kanalen die grotendeels tijdens de Franse overheersers werden aangelegd tijdens de koloniale periode waarin de Fransen het voor het zeggen hadden in Indo-China.

Je kan urenlang door de prachtige kanalen varen die feitelijk recht door de jungle lopen. Vele mooie kleine dorpen liggen aan de oevers van de rivieren en kanalen en ook zijn er prachtige tuinen aangelegd die ja kunt bezoeken. Opvallend zijn de vele kerken die je onderweg ziet net als de Cao Dai tempels waarvan je er tientallen kan ontdekken tijdens je bezoek aan de Mekong Delta regio. Aangezien het zuiden van Vietnam ooit Khmer grondgebied was zijn er ook diverse Cambodjaanse tempels te vinden die geheel in Khmer style opgetrokken zijn. De stad Can Tho zelf is niet heel interessant maar de omgeving maakt een bezoek aan deze regio zeer zeker de moeite waard. Ook een bezoek aan de grootste hangende brug van Zuidoost Azië behoord zeker tot een van de Can Tho tips. Wat ook tot de Can Tho tips behoort is het eten van een zogenaamde “elephant ear fish”. Deze vis wordt met schubben en al gebakken en vervolgens opgediend waarbij de vis tussen bamboestokken rechtop blijft staan. De naam elephant ear fish ontleend de vis aan het feit dat de vorm van de vis doet denken aan een oor van een olifant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.