Backpacken in Vietnam

Vietnam

De grote aantrekkingskracht van Vietnam is de diversiteit. Backpacken in Vietnam is erg populair want Vietnam heeft het allemaal. Prachtige eilanden met hagelwitte zandstranden, eeuwenoude handelssteden, indrukwekkende kalksteen rotsformaties zoals Ha Long Bay en Ninh Binh, ruige jungle in het binnenland en hooglanden met groen gekleurde sawa’s op de berghellingen. Uiteraard speelt de Vietnamoorlog ook nog altijd een belangrijke rol. In Vietnam vind je overal herinneringen aan deze dramatische periode.

Backpacken in Vietnam

Elk jaar weten meer en meer reizigers Vietnam te vinden. Het land wordt steeds toegankelijk en raakt steeds meer ingespeeld op toeristen. Er verschijnen steeds meer hotels, guesthouses en hostels en ook het aanbod vervoermiddelen neemt snel toe. Hoewel het aantal reizigers elk jaar weer toeneemt blijft het land zijn identiteit behouden. Vietnam is vanwege zijn diversiteit erg interessant en heeft elke backpacker of luxe reiziger genoeg te bieden. De prachtige bergen van Sapa in de hooglanden van Vietnam, het indrukwekkende karstgebergte Ha Long Bay, de oude binnenstad van Hanoi, de citadel van Hue, de prachtige stranden van Nha Trang, de historie van Ho Chi Minh stad, de schoonheid van de Mekong Delta of de hagelwitte stranden van Phu Quoc.

Rondreizen door Vietnam

Wil je Vietnam ontdekken, dan kan dat op verschillende manieren. Als je alleen of samen met je partner of vriend, dan kan je er voor kiezen om op eigen gelegenheid door Vietnam te gaan reizen. Je kunt een backpack kopen en erop uit trekken. Je kan voorafgaand of tijdens je reis je hotels en guesthouses boeken en bent lekker vrij om te doen en laten wat en wanneer jij dat wilt. Als je veel tijd hebt is dat erg leuk. Ook doe je veel ervaring op. Zie je het toch niet zo zitten om alleen of samen met iemand op pad te gaan, dan kan je een georganiseerde rondreis door Vietnam of een bouwsteenreis boeken. Kies je voor een rondreis, dan reis je onder begeleiding van een reisleider en gids door Vietnam rond. Dat gebeurd in groepsverband. Meestal bestaan de groepen uit 7 tot 20 reizigers. De route is dan vooraf vastgesteld.

Kies je voor een bouwsteenreis, dan reis je alleen of samen met je partner of vriend en kan je zelf je route bepalen. Je geeft dan je reiswensen door aan een reisorganisatie die dan vervolgens je reisplannen gaat uitzetten. Je vervoer (inclusief vlucht) en overnachtingen worden dan voor je geregeld. Ook kan je op sommige plaatsen begeleiding van een gids laten regelen. Je besteedt als het ware het boeken van je reis uit maar bepaald zelf de route, duur, type hotels enz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.