Koh Tao tips

Koh Tao is volgens velen de beste plek in Thailand om te duiken. De heldere blauwe zee rondom het eiland in combinatie met de prachtige onderwaterwereld bestaande uit kleurrijke vissen en schitterende koraalriffen vormen de plek bij uitstek om te duiken of snorkelen. Hoewel het eiland klein is kan je op veel plaatsen fantastisch duiken en ook duikcursussen volgen om zo je PADI duikbrevet te halen. Tot de Koh Tao tips behoort dan uiteraard een dag snorkelen of duiken rondom het prachtige eiland.

Over Koh Tao

Koh Tao is niet heel groot. Het is eigenlijk maar een bescheiden eilandje met nog geen 6000 inwoners. De eilanden van Koh Phangan en Koh Samui zijn veel bekender en populairder bij het overgrote deel van de backpackers en andere reizigers die jaarlijks Thailand aandoen. Het is vooral de grote meute die Koh Samui bezoekt en de feestgangers die de full-moon party op Koh Phangan bezoeken. Koa Tao is echte de place to be als je wilt gaan duiken. De mogelijkheden om te duiken en snorkelen zijn op Koh Tao dan ook veel beter. Het heldere water rondom het eiland zorgt voor de ideale omstandigheden om te duiken en snorkelen. Op het eiland vind je dan ook overal duikscholen waar je vanaf 400B al een snorkeltrip kunt boeken. Je boekt dan feitelijk een pakket inclusief boot, instructeur, eten en drinken waarbij je op diverse plekken rondom het eiland kunt snorkelen. Een duikpakket is ook mogelijk en start bij 700B per dag. Een meerdaags duikpakket behoord ook tot de mogelijkheden. Je blijft dan niet alleen bij het eiland Koh Tao zelf duiken maar bezoekt vaak ook anders plaatsen in de omgeving waar andere vissen, haaien (walvishaaien) of schildpadden te zien zijn of waar iets anders te zien is. Populaire duikplaatsen die je dan zoal bezoekt zijn Sail Rock, Green Rock, Shark Island, White Rock en Chumphon pinnacle.

Het is ook mogelijk om je duikbrevet te halen op Koh Tao. Kosten kunnen dan oplopen tot 8000B. Je kunt je (PADI)brevet dan in een paar dagen halen

Hoe kom je in Koh Tao?

Koh Tao is alleen per boot (ferry) te bereiken. Het eiland is vrij klein en heeft daardoor geen eigen vliegveld. Wel is het mogelijk om per vliegtuig naar Koh Samui te vliegen (vanaf Bangkok) om vervolgens per ferry door te reizen naar Koh Tao. Veruit de meeste reizigers maken de reis naar Koh Tao vanuit Bangkok per trein of bus en vervolgens de ferry. Je kan tegenwoordig makkelijk en goedkoop combitickets (pakket van bus/trein + ferry) van Bangkok naar Koh Tao online boeken. Je hebt zo gegarandeerd je aansluiting met de ferry op je trein-of busreis vanuit Bangkok.

Vanaf het vaste land kan je Koh Tao per ferry bereiken vanaf 2 plaatsen: Chumphon en Surat Thani. Vanaf de zuidelijker gelegen eilanden Koh Phangan en Koh Samui kan je ook per ferry naar Koa Tao varen. Koh Tao heeft maar 1 pier, Mae Hat, aan de westkant van het eiland waar ook veruit de meeste hotels en guesthouses van Koh Tao liggen. Aangezien het erg druk kan zijn op Koh Tao is het erg aan te raden om het hotel op Koh Tao vooruit te boeken.

Van Chumphon naar Koh Tao reizen per ferry

Als je vanuit Bangkok of Zuid-Thailand met de nachttrein naar Chumphon reist, dan kan je aansluitend vanaf het Chumphon Lomprayah treinstation per bus naar de pier van Chumphon reizen (Tung Makham). Vanaf de pier vertrek een fast ferry die rechtstreeks naar Koh Tao vaart. De trein komt vroeg aan in Chumphon. Om 05:00 is er vanaf het treinstation een aansluitende bus naar de pier te boeken inclusief de ferry-overtocht naar Koh Tao. Je komt rond 09:30 aan bij de Mae Hat pier op Koh Tao.

Wil je vanaf de pier van Chumphon, Tung Makham, vertrekken, dan is dat ook mogelijk uiteraard. Om 07:30 en 13:00 gaan er ook fast ferry’s die in 2 uur naar Koh Tao varen. Op de ferry krijg je een snack en water en de ferry is voorzien van airco en een toilet. Bekijk prijzen en info .

Van Koh Tao naar Chumphon reizen per ferry

Reis je de andere kant op, dan vertrekken er om 10:15 en 14:45 fast ferry’s die je in 2u30m vanaf de pier op Koh Tao naar Chumphon Lomprayah treinstation brengen (dus inclusief bustransfer). Reis je tot aan de Tung Makham pier (Chumphon), dan kan je dezelfde ferry’s nemen maar ben je al na 1u30m varen op je bestemming.
Bekijk prijzen en info.

Van Surat Thani naar Koh Tao reizen per ferry

Kom je met de nachttrein aan op het treinstation van Surat Thani, dan kan je een ticket boeken voor de bus vanaf het treinstation naar pier in Surat Thani inclusief de ferry-overtocht vanaf de pier naar Koh Tao. Om 08:30 en om 10:50 zijn er aansluitende bussen die je naar de pier brengen waar je vervolgens op de ferry kunt stappen. In respectievelijk 5u30m en 6u reis je dan van het treinstation van Surat Thani naar Koh Tao. Tickets boek je via 12goasia.com. Het is ook mogelijk om vanaf de luchthaven van Surat Thani je ticket te boeken zodat je een aansluitende bustransfer van de luchthaven naar de pier hebt.

Van Koh Tao naar Surat Thani reizen per ferry

Reis je de andere kant op, dan kan je om 06:00, 06:30, 09:00 of om 09:30 vertrekken vanaf de pier in Koh Tao. Je kan dan ook je aansluitende bustransfer gelijk bijboeken naar het trainstation van Surat Thani of naar de luchthaven van Surat Thani.

Van Koh Samui naar Koh Tao reizen per ferry

Per dag varen er een aantal ferry’s van Koh Samui naar Koh Tao. Let erop dat er meerdere pieren zijn in Koh Samui. Vanaf Mae Nam (plaatsje Hat Mae Nam) in het noorden van Koh Samui vertrekken er om 08:00 en 12:30 ferry’s naar Koh Tao. De overtocht neemt ongeveer 2 uur in beslag. Vanaf de Bangrak Seatran pier op Koh Samui vertrekken er om 08:00, 13:00 en 16:30 ferry’s naar Koh Tao. Deze pier ligt in het noord-oosten van Koh Samui nabij het vliegveld en aan “Big Buddha Beach”. Bekijk prijzen en info.

Van Koh Tao naar Koh Samui reizen per ferry

Reis je de andere kant op, dan gaan er 6 ferry’s in de ochtend en 2 in de namiddag richting Koh Samui. Bekijk prijzen en info.

Van Koh Phangan naar Koh Tao reizen per ferry

Vanaf Tong Sala pier op Koh Phangan gaan er dagelijke een aantal ferry’s direct naar Koh Tao’s Mae Hat pier. De tocht duurt gemiddeld 1u45u. Er zijn afvaarten om 08:30, 13:00, 13:30 , 14:05 en 17:00u. Tickets kan je boeken via 12go.asia.

Van Koh Tao naar Koh Phangan reizen per ferry

Reis je vanaf koh Tao naar Koh Phangan, dan zijn er 8 afvaarten per dag. Reistijd is gemiddeld 1u30m.

Per vliegtuig naar koh Tao reizen

Het is mogelijk om vanaf Bangkok een vlucht te boeken naar Koh Samui en vervolgens met de ferry vanaf Big Buddha Beach naar Koh Tao door te reizen. Je bent met een vlucht wel aanzienlijk duurder uit de de trein of bus en ferry via Chumphon of Surat Thani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.