Ayutthaya tips

Een van de populairste bestemmingen in Thailand is Ayutthaya. De plaats ligt net ten noorden van de hoofdstad Bangkok in centraal Thailand. De stad speelde ooit een belangrijke rol in de regio en was de hoofdstad van Thailand. Ayutthaya ligt tussen 3 rivieren in en vormt zo een natuurlijk eiland dat moeilijk te veroveren was. Toch lukte het de Birmezen die de eens zo welvarende en mooi stad bijna helemaal verwoestten. Vandaag de dag kan je nog enkele tempels en koninklijke gebouwen terug vinden op het eiland en net daarbuiten. Ayutthaya tips vind je in vrijwel alle reisgidsen over Thailand.
Over Ayutthaya
Ayutthaya was in koninkrijk binnen het huidige Thailand dat bestond tussen 1351 en 1767. Het was ook in het jaar 1351 dat koning Ramathibodi I Ayutthaya stichtte als hoofdstad van zijn koninkrijk. Later werd ook het vooraanstaande koninkrijk van Sukothai overgenomen. Het totale oppervlak van het koninkrijk Ayutthaya was ongeveer gelijk aan het oppervlak van het huidige Thailand met uitzondering van een kleiner, noordelijk gelegen koninkrijk genaamd Lanna. Het koninkrijk floreerde in de 4 eeuwen dat het bestond en bedreef handel met grote handelsmachten als de Indiërs, Japanners, Perzen, Chinezen, Portugezen, Spanjaarden, Nederlanders (VOC), Britten en Fransen. Doordat Ayutthaya op een natuurlijk eiland lag dat werd omsloten door 3 rivieren, was de stad vanuit de Golf van Thailand per boot goed te bereiken. Het koninkrijk stand de handelsmachten toe om buiten de muren van de stad handelsvestigingen te bouwen. Ayutthaya telde op haar hoogtepunt van haar bestaan ruim een miljoen inwoners en kon daarmee vergeleken worden met de stad Parijs. De stad werd uiteindelijk door een grote Birmese aanval verwoest. Dit betekende gelijk het einde van het koninkrijk Ayutthaya.
Ayuthhaya kaart
Hotels in Ayutthaya
Er zijn voldoende hotels in Ayutthaya te vinden. Je kan goedkope budget accommodaties in de vorm van guesthouses vinden maar ook middenklasse-en luxe hotels. Er er voor ieder wat wils te vinden in de stad. De meeste accommodaties in Ayuthhaya vind je in het oude centrum binnen de rivier. Ook buiten de rivieren en het oude centrum vind je diverse hotels en guesthouses.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.