Online treintickets voor Thailand boeken

Treintickets voor Thailand

Thailand heeft een goed en vrij uitgebreid spoorwegnetwerk. Je kan per trein naar veel grote en toeristische plaatsen in het land komen. Treinen in Thailand zijn over het algemeen betrouwbaar en treinkaartjes in Thailand zijn goedkoop. Er rijden overdag treinen maar je kan ook per nachttrein door Thailand reizen. Zo kan je op comfortabele manier lange afstanden afleggen voor weinig geld en bespaar je nog eens geld op een overnachting. Reizen per trein in Thailand is zeer aan te raden. Tegenwoordig kan je ook online je treinticket voor Thailand boeken.

Treinroutes in Thailand

Er bestaan vier hoofdspoorlijnen in Thailand en twee kleine toeristische spoorlijnen. Alle spoorlijnen lopen vanuit het centraal gelegen Bangkok naar andere delen van Thailand. Elke spoorlijn heeft zijn eigen naam. Zo heb je door Nortern Line, Southern Line, Eastern Line en de Northeastern Line. Daarnaast heb je nog de Mae Klong Line en de historische Death Railway (Doden spoorweg). Tegenwoordig kan je online je treinticket voor Thailand boeken voor vrijwel alle treinverbindingen in Thailand.

Nortern Line

De noordelijke treinroute in Thailand, de “Northern Line”. Loopt vanuit Bangkok’s Hua Lamphong treinstation in het centrum van de stad tot aan Chiang Mai. Er rijden zowel dagtreinen als nachttreinen op het traject. Er rijdt 1 dagtrein en 4 nachttreinen van Bangkok naar Chiang Mai en vice versa. Treinen die tussen Bangkok en Chiang Mai rijden hebben de nummers #1/#2, #7/#8, #13/#14, #51/#52 en #109/#102. Waarbij de treinen op de heenreis oneven nummers hebben en treinen op de terugreis even nummers. Alleen treinen met nummers #7/#8 zijn dagtreinen, de andere treinen zijn nachttreinen. De dagtrein is de snelste optie en doet elf uur over de rit van 700 kilometer terwijl de nachttreinen ongeveer dertien uur over het traject doen. De dagtreinen hebben alleen zitplaatsen, geen ligplaatsen.

De nachttreinen met nummers #1/#2 en #13/#14 zijn nachttreinen. Ze vertrekken in de avond vanaf Bangkok en arriveren on de ochtend in Chiang Mai. In trein #13 en #14 vind je single slaaprijtuigen in de 1e klasse. Je kan hier dus niet samen in overnachten. Reis je samen, dan moet je erop letten dat je twee coupe’s naast elkaar boekt. Zo zit je naast elkaar als je coupénummers 1 en 2 boekt of nummers 3 en 4.

Treinen kunnen op sommige dagen erg vol zitten omdat het een goedkope en populaire manier van reizen is. De luxere accommodaties op de treinen zijn vaak snel uitverkocht. Wees er dus op tijd bij om je treinticket voor de nachttrein in Thailand te boeken. Je kan de trein 90 dagen vooruit boeken.

Ook de treinen met nummers #51/#52 en #109/#102 zijn nachttreinen. De verbinding waarbij je het meest van het landschap kunt genieten is met trein #51/#52. Je kan dan volop genieten van de prachtige omgeving van Chiang Mai tijdens je rit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.