Busticket voor Thailand

De ideale manier om door Thailand te reizen is per bus. Ook de trein is een goede optie maar treinen beperken je tot een aantal plaatsen terwijl je per bus vrijwel overal in Thailand kunt komen. Naast de grote reikwijdte van bussen is ook de prijs een groot pluspunt. Het reizen per bus in Thailand is vaak erg goedkoop terwijl ze vaak comfortabel zijn en vrij snel over de goed onderhouden Thaise autowegen rijden. Ook rijden er veel nachtbussen in Thailand die je lange afstanden afleggen en waarbij je geld op je overnachting bespaart. Tegenwoordig kan je online je busticket voor Thailand boeken.

Twee soorten bussen in Thailand

Bedenk goed voorafgaand aan je busreis met welk soort bus je wilt gaan reizen. Niet alle bussen in Thailand zijn het zelfde. Er kunnen grote verschillen zijn in prijs, comfort en reistijd. Ook kan je soms online je busticket voor Thailand boeken maar niet altijd. Er bestaan twee soorten bussen en Thailand. Zo heb je de regionale bussen of ook wel lokale bussen genoemd en bussen die door bedrijven worden ingezet.

Lokale bussen

Lokale of regionale bussen in Thailand rijden vaak in steden en van steden naar plaatsen in het omringende platteland. Vaak rijden ze niet buiten een bepaalde provincie en leggen ze dus relatief korte afstanden af. Deze lokale bussen zijn vrij eenvoudig ingericht en redelijk te vergelijken met bussen in Nederland. Vaak is er geen airconditioning aanwezig maar hangen er ventilatoren aan het plafond. De bussen stoppen regelmatig waardoor je vaak vrij lang over een vrij kort stuk doet. Buskaartjes voor deze bussen kan je op de stations in steden en plaatsen kopen.

Commerciële bussen

Bussen die door bedrijven worden ingezet met winstoogmerk zijn meestal iets duurder dan de regionale bussen maar nog altijd erg goed te betalen. De commerciële bussen vallen vaak erg op door hun felle kleuren. Vaak zijn ze knal roze, geel of groen zodat ze goed te herkennen zijn. Ook zijn ze vaak voorzien van allerlei versieringen aan de buitenkant van de bus. Deze bussen rijden vaak tussen grotere steden en toeristische plaatsen heen en weer. Ze zijn vaak erg comfortabel. De stoelen zijn vaak verstelbaar en hebben lederen bekleding. Ook heb je vaak voldoende beenruimte en er is vrijwel altijd airconditioning in de bus aanwezig. Ook is er vaak een toilet in de bus, zeker in de bussen die lange afstanden afleggen. Ook is er vaak een flesje water en een refreshning towel in de prijs inbegrepen.

Commerciële bussen rijden vaak vrij lange afstanden. Zo kan je vanuit Bangkok bijvoorbeeld helemaal naar Chiang Mai of zelfs nog verder rijden. Ook kan je vanaf Phuket of Suratthani (Koh Samui / Koh Pangang) helemaal naar Bangkok rijden per dagbus of nachtbus. Online je busticket voor Thailand boeken is een groot voordeel van de commerciële bussen. De meeste bustrajecten kan je dus vooraf al reserveren zodat je zeker bent van een plek. In sommige gevallen is dat erg aan te raden want het kan soms erg druk zijn. Via 12go.asia kan je snel, goedkoop en eenvoudig je buskaartje binnen Thailand boeken. Ook vind je hier zelfs internationale busverbindingen naar bijvoorbeeld Cambodja (Siem Reap / Phnom Penh / Sihanoukville) en Laos (Vientiane / Luang Prabang).

Enkele populaire busverbindingen in Thailand die je online kunt boeken:

  • Bangkok – Chiang Mai
  • Bangkok – Kanchanaburi
  • Bangkok – Ayutthaya
  • Bangkok – Phuket
  • Bangkok – Suratthani

Online je busticket voor Thailand boeken

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.