Backpacken in Thailand

Thailand

Thailand is met stip de populairste vakantiebestemming van Zuidoost Azië. Jaarlijks reizen miljoenen toeristen naar Thailand om de schoonheid van het land te ontdekken. Niet alleen de prachtige palmstranden in het zuiden van het land zijn de moeite waard maar ook het bergachtige noorden waar je nog altijd minderheden vindt in de jungles. Ook bruisende steden als Bangkok en Chiang Mai zijn erg in trek. Thailand is erg divers en al jarenlang ontwikkeld zodat er volop toeristische voorzieningen te vinden zijn.

Backpacken in Thailand

Al jarenlang komen toeristen graag naar Thailand. Het land staat in hoog aanzien van veel reizigers door de goede voorzieningen die er zijn, de vriendelijke bevolking, de mooie cultuur en geschiedenis en de prachtige plekken. Als je voor de eerste keer gaat backpacken is Thailand de perfecte bestemming. Zelfs als je alleen reist als vrouw zijnde. Je kunt je gemakkelijk zelf redden in Thailand. Vervoer is goed geregeld. Je ticket voor bus, boot, trein of vliegtuig boek je snel, goedkoop en eenvoudig. Ook je hotel of guesthouse boeken is een peulenschil. Het aanbod is enorm, zeker op de grotere en toeristische plaatsen in Thailand.

De combinatie van deze omstandigheden samen met de prachtige natuur maken Thailand het ideale land om te backpacken. Je kunt in je eigen tempo de prachtige binnenlanden van Noord-Thailand bezoeken of de wonderschone eilanden van zuidelijk Thailand. Of je snuift wat historie op in Kanchanaburi tijdens een bezoek aan de Bridge on the River Kwai.

Rondreizen door Thailand

Wil je Thailand ontdekken, dan kan dat op verschillende manieren. Als je alleen of samen met je partner of vriend, dan kan je er voor kiezen om op eigen gelegenheid door Thailand te gaan reizen. Je kunt een backpack kopen en erop uit trekken. Je kan voorafgaand of tijdens je reis je hotels en guesthouses boeken en bent lekker vrij om te doen en laten wat en wanneer jij dat wilt. Als je veel tijd hebt is dat erg leuk. Ook doe je veel ervaring op. Zie je het toch niet zo zitten om alleen of samen met iemand op pad te gaan, dan kan je een georganiseerde rondreis door Thailand of een bouwsteenreis boeken. Kies je voor een rondreis, dan reis je onder begeleiding van een reisleider en gids door Thailand rond. Dat gebeurd in groepsverband. Meestal bestaan de groepen uit 7 tot 20 reizigers. De route is dan vooraf vastgesteld.

Kies je voor een bouwsteenreis, dan reis je alleen of samen met je partner of vriend en kan je zelf je route bepalen. Je geeft dan je reiswensen door aan een reisorganisatie die dan vervolgens je reisplannen gaat uitzetten. Je vervoer (inclusief vlucht) en overnachtingen worden dan voor je geregeld. Ook kan je op sommige plaatsen begeleiding van een gids laten regelen. Je besteedt als het ware het boeken van je reis uit maar bepaald zelf de route, duur, type hotels enz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.