Backpacken in Myanmar

Myanmar

Myanmar heeft eigenlijk nog maar net zijn deuren geopend voor buitenlandse toeristen. Het land is vrij onbekend vanwege de jarenlange isolatie maar heeft erg veel te bieden. Het land kent een prachtige cultuur. Ook vind je diverse prachtige bezienswaardigheden in Myanmar zoals de tempels van Bagan, het Inle Lake, bruisend Yangoon en de koloniale stad Mandalay. Het land is nog erg puur en de ontwikkeling van het toerisme staat op veel plaatsen nog in de kinderschoenen. Dat maakt het land misschien ook wel zo uniek.

Backpacken in Myanmar

Het rustieke Myanmar is nog een ruwe diamant. Het land is pas kort toegankelijk voor toeristen. Mondjesmaat neemt het aantal reizigers dat gaat backpacken in Myanmar toe. Nog steeds valt het aantal reizigers dat het land weet te vinden in het niet bij het aantal reizigers dat jaarlijks naar landen als Thailand, Vietnam of Maleisië reist. Toch is Myanmar juist nu een perfecte reisbestemming. Het land is nog puur en niet verpest door het massatoerisme. Het is niet te vergelijken met andere landen in de regio. Het fijne contact met de oprechte bevolking, de kennismaking met de eeuwenoude cultuur, het bezoeken van de prachtige tempels en oude plaatsen en het ontdekken van de beeldschone natuur maken een bezoek aan Myanmar een onvergetelijke en unieke ervaring.

Rondreizen door Myanmar

Wil je Myanmar ontdekken, dan kan dat op verschillende manieren. Als je alleen of samen met je partner of vriend, dan kan je er voor kiezen om op eigen gelegenheid door Myanmar te gaan reizen. Je kunt een backpack kopen en erop uit trekken. Je kan voorafgaand of tijdens je reis je hotels en guesthouses boeken en bent lekker vrij om te doen en laten wat en wanneer jij dat wilt. Als je veel tijd hebt is dat erg leuk. Ook doe je veel ervaring op. Zie je het toch niet zo zitten om alleen of samen met iemand op pad te gaan, dan kan je een georganiseerde rondreis door Myanmar of een bouwsteenreis boeken. Kies je voor een rondreis, dan reis je onder begeleiding van een reisleider en gids door Myanmar rond. Dat gebeurd in groepsverband. Meestal bestaan de groepen uit 7 tot 20 reizigers. De route is dan vooraf vastgesteld.

Kies je voor een bouwsteenreis, dan reis je alleen of samen met je partner of vriend en kan je zelf je route bepalen. Je geeft dan je reiswensen door aan een reisorganisatie die dan vervolgens je reisplannen gaat uitzetten. Je vervoer (inclusief vlucht) en overnachtingen worden dan voor je geregeld. Ook kan je op sommige plaatsen begeleiding van een gids laten regelen. Je besteedt als het ware het boeken van je reis uit maar bepaald zelf de route, duur, type hotels enzovoort.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.