Backpacken in Maleisië

Maleisië

Maleisië kent een mix van culturen en landschappen. Je vindt in het land allerlei culturen terug door de eeuwenoude handelsdrift en kolonisators. Het land zelf is net zo divers als zijn inwoners. Op het Maleisisch schiereiland vind je de grote steden en prachtige eilanden terwijl je op Maleisisch Borneo onder andere de ongerepte jungles en het hoogland van Kota Kinabalu terugvindt.

Backpacken in Maleisië

Maleisië is een heerlijke vakantiebestemming. Je kan er eindeloos genieten van de prachtige stranden en eilanden, de ruige binnenlanden en de mix van culturen. Al jarenlang weten toeristen Maleisië goed te vinden. Het land is uitgegroeid tot een van de populairste landen van de regio. Backpacken in Maleisië is dan ook erg in trek. Mede dankzij de goede infrastructuur, voldoende voorzieningen als hotels en guesthouses en de vriendelijkheid van de bevolking is het een perfect land om te verkennen. Ook de geschiedenis van het land draagt zijn steentje bij aan het aantrekken van toeristen. Op diverse plaatsen word je nog herinnerd aan het rijke verleden van het land. Onder andere de Engelsen en Nederlanders hebben in die geschiedenis een belangrijke rol gespeeld.

Rondreizen door Maleisië

Wil je Maleisië ontdekken, dan kan dat op verschillende manieren. Als je alleen of samen met je partner of vriend, dan kan je er voor kiezen om op eigen gelegenheid door Maleisië te gaan reizen. Je kunt een backpack kopen en erop uit trekken. Je kan voorafgaand of tijdens je reis je hotels en guesthouses boeken en bent lekker vrij om te doen en laten wat en wanneer jij dat wilt. Als je veel tijd hebt is dat erg leuk. Ook doe je veel ervaring op. Zie je het toch niet zo zitten om alleen of samen met iemand op pad te gaan, dan kan je een georganiseerde rondreis door Maleisië of een bouwsteenreis boeken. Kies je voor een rondreis, dan reis je onder begeleiding van een reisleider en gids door Maleisië. Dat is vaak in groepsverband. Meestal bestaan de groepen uit 7 tot 20 reizigers. De route is dan vooraf vastgesteld.

Kies je voor een bouwsteenreis, dan reis je alleen of samen met je partner of vriend en kan je zelf je route bepalen. Je geeft dan je reiswensen door aan een reisorganisatie die dan vervolgens je reisplannen gaat uitzetten. Je vervoer (inclusief vlucht) en overnachtingen worden dan voor je geregeld. Ook kan je op sommige plaatsen begeleiding van een gids laten regelen. Je besteedt als het ware het boeken van je reis uit maar bepaald zelf de route, duur, type hotels enz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.