Ban Huay Xai tips

Aan de oevers van de Mekong rivier ligt de Laotiaanse grensplaats Ban Huay Xai. Het is de poort tot Laos als je vanuit het noorden van Thailand het land in wilt reizen. Veruit de meeste toeristen reizen hier de grens over. Ban Huay Xai was enkele jaren terug vanuit de Thaise grensplaats Chiang Khong alleen per boot te bereiken. Tegenwoordig kan je de nieuwe brug over de Mekong over rijden om in Ban Huay Xai aan te komen. In veel reisgidsen zal je vooral Ban Huay Xai reistips vinden die te maken hebben met het passeren van dit grenspunt.

Over Ban Huay Xai

Ban Huay Xai zelf is een bescheiden plaats die het vooral van het toerisme moet hebben. Per jaar groeit de stad en komen er guesthouses, restaurants en vervoersmaatschappijen bij die allen willen profiteren van het groeiende aantal toeristen dat Laos weet te vinden. Als je vanuit Thailand naar Laos reist en laat aankomt in Ban Huay Xai, dan kan je tegenwoordig vrij eenvoudig een overnachting in Ban Huay Xai vinden. Vroeger was er keus uit een tweetal accommodaties. Als je ervoor kiest om de nacht door te brengen in Chiang Khong, ten zuiden van de Mekong rivier in Thailand, dan kijk je vaak vanuit je hotel of guesthouse uit op het rustieke Ban Huay Xai.

Waar je vroeger vanuit Thailand alleen Laos per boot kon bereiken kan je tegenwoordig eenvoudig via de nieuwe vriendschapsbrug Ban Huay Xai in Laos bereiken. Aan de wal vind je de Laotiaanse immigratiedienst waar je een “visa on arrival” kunt aanschaffen. Je kan bij een van de winkels ook eenvoudig je laatste Thai Baht omruilen tegen Laotiaanse Kip.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.