Backpacken in Laos

Laos

Laos is de ongeslepen diamant van Zuidoost Azië. Het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft daarom zijn aangename en relaxte sfeer behouden. Laos kenmerkt zich door de uitgestrekte en ongerepte jungles in het noorden, de prachtige koloniale steden aan de oevers van de Mekong rivier en de riviereilanden en het Bolaven plateau in het zuiden. Laos is de perfecte bestemming als je op zoek bent naar puurheid, rust, fijne mensen en prachtige natuur!

Backpacken in Laos

Laos is één van de weinige landen in Zuidoost Azië dat nog maar weinig met toerisme in aanraking is gekomen. Het land heeft zijn puurheid gelukkig nog niet verloren. Op veel plaatsen in het land kan je nog het echte Laos bekijken. In kleine bergdorpen of plaatsjes langs de Mekong rivier lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan. Mensen lever er nog op ouderwetse manier en voorzien in hun eigen onderhoud.

Hoewel je op veel plaatsen nog de ongereptheid kan ervaren, zijn andere plaatsen al wel ontdekt door het toerisme. Een stad als Luang Prabang, dat door velen als mooiste stad van Zuidoost Azië beschouwd wordt, is al ruim en breed door toeristen ontdekt. Ook Vientiane en Pakse worden al veel bezocht. Hierdoor is er al wel een redelijke basis aan voorzieningen als wegen, vervoermiddelen en hotels en guesthouses te vinden. Reizen door Laos is erg laagdrempelig en goed te doen. Een absolute aanrader.

Rondreizen door Laos

Wil je Laos ontdekken, dan kan dat op verschillende manieren. Als je alleen of samen met je partner of vriend, dan kan je er voor kiezen om op eigen gelegenheid door Laos te gaan reizen. Je kunt een backpack kopen en erop uit trekken. Je kan voorafgaand of tijdens je reis je hotels en guesthouses boeken en bent lekker vrij om te doen en laten wat en wanneer jij dat wilt. Als je veel tijd hebt is dat erg leuk. Ook doe je veel ervaring op. Zie je het toch niet zo zitten om alleen of samen met iemand op pad te gaan, dan kan je een georganiseerde rondreis door Laos of een bouwsteenreis boeken. Kies je voor een rondreis, dan reis je onder begeleiding van een reisleider en gids door Laos. Dat is vaak in groepsverband. Meestal bestaan de groepen uit 7 tot 20 reizigers. De route is dan vooraf vastgesteld.

Kies je voor een bouwsteenreis, dan reis je alleen of samen met je partner of vriend en kan je zelf je route bepalen. Je geeft dan je reiswensen door aan een reisorganisatie die dan vervolgens je reisplannen gaat uitzetten. Je vervoer (inclusief vlucht) en overnachtingen worden dan voor je geregeld. Ook kan je op sommige plaatsen begeleiding van een gids laten regelen. Je besteedt als het ware het boeken van je reis uit maar bepaald zelf de route, duur, type hotels enz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.