Budget voor reizen in Indonesië

Budget voor reizen in Indonesië

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als je van plan bent om door Indonesië te gaan reizen is het handig om van te voren ongeveer te weten wat je zal gaan uitgeven. Je budget bepaalt vaak hoelang je weg kan blijven, waar je naartoe kan gaan en wat je kan doen. Je budget voor reizen in Indonesië hoeft op zich helemaal niet zo groot te zijn. Indonesië is op zich vrij goedkoop. Zowel vervoer als overnachtingen zijn vaak goed te betalen. Ook eten en drinken kosten niet veel. Uiteraard hangt je budget af van de mate van luxe van je reis. Als je zo goedkoop mogelijk reist hoeft je reis door Indonesië echt helemaal niet zoveel te kosten.

Transport in Indonesië

De kosten voor transport in Indonesië zijn laag. Je kan vaak het goedkoopst met de een lokale bus reizen of met een minibus of shuttlebus. Vooral op het toeristische Bali kom je veel goedkope shuttlebussen tegen. Ook de kosten van gedeelde taxi’s (shared taxis) zijn goed betaalbaar. Je betaald dan wel iets meer dan diezelfde rit met een minibus maar bent vaak wel sneller op je bestemming. Om iets concreter te zijn over prijzen van vervoer in Indonesië vind je hieronder een aantal voorbeelden van prijzen (in 2016).

-Shuttlebus van Denpasar Airport (Bali) – Kuta $6
-Shuttlebus van Kuta – Ubud $5
-Bus van Kuta naar bezienswaardigheden (zoals Uluwatu/Padang/Uluwatu Tempel) in de nabije omgeving (en terug) $6
-Combi ticket van minibus en ferry van Kuta – Gili eilanden $30
-Huur van een scooter op Bali kost je ongeveer $6 per dag.

Vaak ben je op minder toeristische eilanden als Sumatra, Lombok Kalimantan en Sulawesi op het openbaar vervoer aangewezen. Ofwel de lokale bussen.

Houd er rekening mee dat je een departure tax moet betalen op Denpasar vliegveld. Als je vanaf Bali naar een andere bestemming vliegt betaal je 200.000IDR.

Overnachten in Indonesië

Een belangrijk deel van je Budget voor reizen in Indonesië wordt bepaald door de overnachtingen. De kosten van je verblijf in Indonesië vormen het grootste deel van je uitgaven en dus je budget. Toch hoeft je budget voor overnachten in Indonesië niet groot te zijn. Er zijn op de meeste plekken goedkope guesthouses, hotels of hostels te vinden. Zeker op de wat toeristische plaatsen zoals de grote steden en op Bali en Lombok. Het budget voor overnachten in Indonesië is toch wel het meest variabel. Sommige mensen hebben geen zin om in een hostel op een gedeelde slaapzaal te liggen. Ze kiezen dan toch liever voor de iets duurdere optie als een guesthouse of hotel waar je een eigen kamer hebt met douche en toilet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.