Backpacken in Sihanoukville

Sihanoukville

Als je op zoek bent naar zon, zee en strand, dan ben je in Sihanoukville op de juiste plaats. Sihanoukville is dé badplaats van Cambodja. De prachtige witte zandstranden en de tropische eilanden voor de kust hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. Naast de vele backpackers in Sihanoukville tref je er ook veel lokals uit Phnom Penh aan die in het weekend komen afkoelen op de heerlijke stranden. Ze rusten uit van het drukke leven in Phnom Penh onder het genot van een koud Angkor biertje en heerlijke verse vis van de BBQ. Wanneer de lokals hun bed opzoeken kan je veel backpackers bij de vele disco’s en barretjes aan het strand vinden. Sihanoukville is een waar paradijs!

Over Sihanoukville

Heb je voldoende tijd over om naast Siem Reap en Phnom Penh nog een andere plaats in Cambodja te bezoeken? Een bezoek aan Sihanoukville is dan absoluut aan te raden. Sihanoukville is de op twee na populairste bestemming van Cambodja. De prachtige lange hagelwitte palmstranden van de kustplaats zijn werkelijk betoverend. Niet alleen toeristen komen graag naar Sihanoukville toe maar ook de locals zelf komen regelmatig vanuit Phnom Penh uitwaaien op de prachtige stranden en genieten van de heerlijke verse vis, inktvis, garnalen en krab.

Centrum van Sihanoukville
Sihanoukville is feitelijk verdeeld in 3 delen. In het centrum van de rustige en overzichtelijke stad vind je het deel waar de centrale markt ligt en de locals wonen. Je vindt hier ook tal van restaurantjes en hier en daar een hotel of guesthouse.

Victory Hill
Ten noorden van de stad ligt het rustige Victory Hill. Het is een rustig deel van de stad waar een vrij groot aantal barretjes en restaurants te vinden is. Dit deel van de stad staat erom bekend dat er veel oudere mannen jongere meisjes in de barren oppikken. Het is dan ook niet een heel geschikt deel van de stad om te verblijven.

Stranden
Het deel van de stad die voor de toeristen bij uitstek ideaal is om te verblijven is het zuidelijke deel van de stad dat pal een de stranden ligt. Hier vind je veruit de meeste hotels en guesthouses en ook resorts kan je er tegenwoordig volop vinden. De stranden zijn op loopafstand van de meeste accommodaties en ook pubstreet ligt op korte afstand. Uitgaan kan je bij de gezellige barretjes vlakbij de Golden Lion rotonde aan de hoofdstraat van de stad die de 3 stadsdelen met elkaar verbindt.

Hotels in Sihanoukville

Er zijn volop guesthouses, resorts en hotels in Sihanoukville te vinden. Langs de populaire stranden komen er elk jaar weer accommodaties bij. Van kleinschalige en goedkope guesthouses en hotels tot de meest luxe bungalows en resorts met vijf sterren. Er is voor ieder wat wils. Vaak ook voor een redelijke prijs. Let erop dat Sihanoukville in drie delen is ingedeeld. Je kunt beter geen hotel boeken in het centrum of op Victory Hill maar beter aan een van de stranden. Het is er erg gezellig, er zijn volop eetgelegenheden, disco’s en bars en het strand is op loopafstand!

Wat te doen in Sihanoukville

Je zal je niet snel vervelen in Sihanoukville. Gemakkelijk kan je jezelf er een paar dagen goed vermaken. Je kunt je roes uitslapen op één van de heerlijke stranden of snorkelen of duiken voor de kust. Per scooter of motorbike kan je op je gemak de uitgestrekte stad verkennen. Je kan de apen bij Independent Beach bekijken, vissen op de rotsen of de markt afstruinen. In de avond gaat het los op de stranden. Met je voeten in het strandzand kan je dansen tot in de late uurtjes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.