Backpacken in Siem Reap

Siem Reap

Breng je een bezoek aan Cambodja, dan mag Siem Reap zeker niet ontbreken op je lijstje. Bij Siem Reap vind je de nummer één bezienswaardigheid van Cambodja, de indrukwekkende Angkor Wat tempel. Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en ligt midden in de jungles van Cambodja. De tempel vertegenwoordigd de trots van Cambodja en haar bevolking. Het Angkor symbool kom je overal in het land ook tegen. Naast de tempel van Angkor Wat tref je in de directe omgeving nog tal van andere prachtige tempel met ieder hun eigen stijl en karakter. Een bezoek aan Siem Reap en de tempels zal absoluut één van de hoogtepunten van je reis worden. Het is niet voor niets dat jaarlijks meer dan 3 miljoen mensen de tempels van Angkor bezoeken. In iedere reisgids kom je dan ook Siem Reap reistips tegen die vooral over de tempels gaan.

Over Siem Reap

Siem Reap is bij veel backpackers populairder dan Phnom Penh of Sihanoukville. Het is veruit de meeste populaire bestemming in Cambodja. Naast het feit dat Siem Reap de uitvalsbasis is om een bezoek te brengen aan de vele tempels die ongeveer op 6 kilometer afstand liggen, is Siem Reap op zich ook een erg gezellige en sfeervolle stad. De stad wordt elk jaar groter en groter en profiteert enorm van de populariteit van de prachtige Khmer tempels in de regio. Meer dan drie miljoen toeristen bezoeken Siem Reap jaarlijks. Dit zijn bijna 10.000 bezoekers per dag. De meeste bezoekers blijven 3 nachten in de stad. Er zijn daarom enorm veel accommodaties en restaurants in de stad te vinden en op elke hoek van de straat vind je ook wel een klein reisbureau waar je tal van excursies kunt boeken of je vervoer kunt regelen. Ook is het aanbod van vervoer erg groot. Je wordt bijna bedolven onder de tuk tuks in Siem Reap. Voor ongeveer $14 kan je al een tuk tuk met chauffeur (die tevens je gids is) voor een dag “huren”. Van de Siem Reap reistips is dit er één. Veel tuk tuk chauffeurs zijn erg toegewijd en helpen je graag. Soms nodigen ze je zelfs ben hen thuis uit. Ze zijn dankbaar als je ze na enige onderhandelen besluit te huren. Aangezien ze de hele dag voor je bezig zijn kunnen ze het erg waarderen als je ze uitnodigt voor de lunch en/of een leuke fooi geeft na een geslaagde Angkor Wat tour.

Hotel tips Siem Reap

Vooral rondom het centrum met de sfeervolle pub street en de Phsar Leu, de oude markt, zijn veel voorzieningen voor toeristen te vinden. Je vindt hier ook het grootste deel van de accommodaties in Siem Reap maar ook een stuk buiten het centrum barst het nog van de hotels en guesthouses. Vaak zijn ze nog op loopafstand van het centrum (tot +/- 1500 meter van het centrum vandaan). Veel hotels en guesthouses kan je voorafgaand aan je bezoek aan Siem Reap eenvoudig boeken via bijvoorbeeld Booking.com. Het kan soms erg druk zijn in Siem Reap dus het vooruit boeken van je hotel kan geen kwaad.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.