Backpacken in Cambodja

Cambodja

Denk je aan Cambodja, dan denk je vaak aan twee dingen. Ankgor Wat en de Rode Khmer. Maar naast de indrukwekkende tempels van het Angkor rijk en de herinneringen aan de inktzwarte geschiedenis van het land heeft Cambodja nog veel meer te bieden. Zo mag je tijdens je reis door Cambodja de prachtige witte palmstranden van Sihanoukville, de koloniale steden Kampot, Kep en Battambang en de ongerepte natuur van Chi Phat zeker niet missen.

Backpacken in Cambodja

Cambodja wordt steeds populairder onder toeristen. Meer en meer backpackers weten Cambodja te vinden. En terecht. Het land heeft veel te bieden. Vooral op het gebied van cultuur en geschiedenis kom je hier als liefhebber erg aan je trekken. Herinneringen aan de rijke geschiedenis van het Khmer rijk kom je overal door het land tegen. Niet alleen de tempels van Angkor nabij Siem Reap getuigen daarvan maar ook de oude hoofdstad Oudong, de tempels van Koh Ker en de Preah Vihear tempel doen dat. De rijke geschiedenis gaat hand in hand met de Cambodjaanse cultuur. Ze zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Helaas hoort ook het hoofdstuk van het gruwelijke Rode Khmer regime tot de geschiedenis van Cambodja. Ook hiervan zijn door het hele land de verschrikkelijke littekens nog te zien. De Killing Fields bij Phnom Penh is hiervan de belangrijkste.

Naast de interessante geschiedenis en cultuur is ook het prachtige Cambodjaanse landschap een aantrekkende factor op het toerisme. De prachtige rijstvelden met palmbomen zijn niet weg te denken uit het Cambodjaanse landschap. Ook de ongerepte natuur van de dichte jungles bij Ratanakiri, Mondulkiri en Koh Kong zijn erg belangrijk. Een van de belangrijkste toeristen trekkers is de prachtige kust bij Sihanoukville en de tropische eilanden van Koh Rong en Koh Rong Samlum. Je kunt hier heerlijk genieten van de witte palmstranden, het heldere blauwe zeewater en de verkoelende zeebries.

Cambodja ontwikkeld zich in hoog tempo tot een land dat erg toerist-vriendelijk is. Je kunt je weg er makkelijk vinden. Ook kan je tegenwoordig vrij eenvoudig online je hotel of guesthouse in Cambodja boeken. Kortom, Cambodja is absoluut een land waar je makkelijk als toerist uit de voeten kunt en waar genoeg te beleven valt.

Rondreizen door Cambodja

Wil je Cambodja ontdekken, dan kan dat op verschillende manieren. Als je alleen of samen met je partner of vriend, dan kan je er voor kiezen om op eigen gelegenheid door Cambodja te gaan reizen. Je kunt een backpack kopen en erop uit trekken. Je kan voorafgaand of tijdens je reis je hotels en guesthouses boeken en bent lekker vrij om te doen en laten wat en wanneer jij dat wilt. Als je veel tijd hebt is dat erg leuk. Ook doe je veel ervaring op. Zie je het toch niet zo zitten om alleen of samen met iemand op pad te gaan, dan kan je een georganiseerde rondreis door Cambodja of een bouwsteenreis boeken. Kies je voor een rondreis, dan reis je onder begeleiding van een reisleider en gids door Cambodja rond. Dat is vaak in groepsverband. Meestal bestaan de groepen uit 7 tot 20 reizigers. De route is dan vooraf vastgesteld.

Kies je voor een bouwsteenreis, dan reis je alleen of samen met je partner of vriend en kan je zelf je route bepalen. Je geeft dan je reiswensen door aan een reisorganisatie die dan vervolgens je reisplannen gaat uitzetten. Je vervoer (inclusief vlucht) en overnachtingen worden dan voor je geregeld. Ook kan je op sommige plaatsen begeleiding van een gids laten regelen. Je besteedt als het ware het boeken van je reis uit maar bepaald zelf de route, duur, type hotels enz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.